Contact RSS Feed Facebook Twitter

NiP se impune la Mad Catz CS:GO Invitational Championship

După cum bine ştiţi, în acest week-end s-a desfăşurat turneul de CS:GO “MadCatz “. Acesta a avut loc la Viena, în cadrul unui luxos hotel de 4 stele. La acest eveniment s-au prezentat 16 echipe, printre care le amintim pe :NiP, VeryGames, ESC, Natus Vincere etc. 

Nici de această dată nu a mers totul conform planului. Organizatorii nu au putut face faţă presiunii, astfel că toate meciurile au avut un delay considerabil, ultimele partide din prima zi ajungând să înceapă chiar şi la ora 03:00. 

În grupa A aveam o favorită certa, NiP care nu a întâmpinat nicio  problemă în a-şi adjudeca 3 victorii din tot atâtea posibile. Pentru locurile 2/3, care asigurau prezenta în următoarea fază, lupta a fost foarte strânsă între ImaginaryGaming, mix-ul VirtusPRO/dAT-team şi TCM-gaming. Într-un final, iG a pierdut la rundaveraj accesul în faza următoare şi a plecat acasă încă din faza grupelor. 

În celelalte grupe surprizele au curs pe bandă rulantă, începând cu grupa B, o grupă în care favoriţi erau băieţii de la VeryGames. Aceştia au fost zdrobiţi de echipa daneză Anexis care, se pare că, după multe rezultate nesatisfăcătoare, a ajuns, în sfârşit  la forma dorită. A treia echipă calificată  a fost logiX, nemţii reuşind să-şi elimine compatrioţii de la ALTERNATE. 

Grupa C a fost, cu siguranţă, cea mai echilibrată. Trei nume grele au făcut parte din aceasta: NaVi, n!faculty şi ESC gaming. Părea că britanicii de la  teamCRG nu au nicio şansă de câştig, dar având în vedere că CS:GO este un joc extrem de imprevizibil aceştia au reuşit să detoneze una din bombele turneului.

Nimeni nu se aştepta ca Natus Vincere să-şi intre atât de repede în ritm, chiar la primul lan al acestora în noul joc. Deşi au făcut destul de târziu trecerea la nouă variantă şi au avut rezultate slabe online, aceştia au reuşit să se mobilizeze şi să demonstreze că pot fi un adversar redutabil. În schimb n! faculty şi ESC  reprezintă două echipe care,cu siguranţă, au impresionat în ultima vreme, dar în concursurile off-line orice ierarhie se poate schimba. 

Chiar dacă personal  m-aş fi aşteptat la un joc foarte bun practicat de ucrainieni, aceştia au depăşit orice limite, reuşind să câştige grupa. TheGolden5 a ocupat locul al doilea. Pentru locul trei  favoriţi erau nemţii de la n!faculty, teamCRG  pierzând la o diferenţă mare de scor meciurile împotriva lui NaVi, respectiv ESC. Aceştia au reuşit o mare surpriză şi au câştigat meciul cu 16-13, trecând în faza următoare. 

Cea de-a patra grupă, aparent, cea mai slabă din punct de vedere valoric, a fost cea mai intensă, plină de surprize şi de meciuri interesante.  Deşi, Lemondogs părea echipa favorită pentru locul întâi, aceasta nu a fost într-o formă tocmai bună la această ediţie, pierzând, spre uimirea tuturor, toate meciurile din grupa.

Surpriza plăcută a acestui turneu, a fost, cu siguranţă, echipa sârbă e-Sports.rs, care a  reuşit să se claseze pe un bine meritat loc doi, după francezii de la LDLC, care în ciuda faptului că au jucat cu un stand-In la acest turneu, au reuşit o serie de rezultate foarte bune, calificându-se de pe primul loc. 3DMAX a prestat un joc mediocru, însă cu toate acestea au mers în faza următoare. 

A urmat a doua serie de grupe în care principalele candidate şi-au luat rolul în serios şi au reuşit să-şi câştige locul în sferturile de finală.

Acestea s-au jucat în format single elimination, best ouţ of three si au arătat în felul următor: 

NiP vs Nostalgie

ESC Gaming vs LDLC

Natus Vincere vs VeryGames

TCM vs Anexis 

În primul sfert de finală NiP era faţă în faţă cu echipa pe care a întâlnit-o şi în grupe, mix-ul VirtusPRO/dAT Team. Nici de această dată nu a avut probleme, câştigând  cu scorul general de 2-0 (16-2 de_nuke_se , 16-5 de_dust2_se).

ESC Gaming îşi dorea foarte mult o clasare pe podium la acest turneu, chiar un loc în marea finală, dar pentru a reuşi acest lucru trebuia să treacă de francezii de la LDLC. Deşi aceştia din urmă au avut un traseu foarte bun în grupe, nu au putut trece de polonezi, şi au pierdut cu 2-0, după un meci echilibrat, care pe a doua hartă a ajuns chiar în prelungiri. Experienţa băieţilor din ESC şi-a spus cuvântul şi le-a asigurat acestora avansarea în turneu.

A urmat  un duel mult aşteptat: VeryGames vs Natus Vincere. A doua echipă din lume în acest moment întâlnea colosul din CS 1.6, dar nimeni nu se aştepta ca acest meci să semene cu celebrele meciuri de 1.6 dintre mTw şi Natus Vincere.

După aproximativ 6 ore de joc, VeryGames a reuşit să treacă mai departe în competiţie, cu scorul general de 2-1 (34-30 de_mirage_csgo.  11-16 de_dust2_se , 16-14 de_inferno_se)  trimiţându-i acasă pe ucrainieni. Cu toate aceastea credem că Natus Vincere  nu şi-a spus încă ultimul cuvânt. Membrii echipei au arătat un joc fantastic pentru scurtă perioadă în care s-au antrenat. La Copenhaga Games, următorul turneu la care vor participa, vor  avea,cu siguranţă  şanse reale la top3.

 Ultimul sfert de finală le-a pus fata în faţă pe Anexis şi TCM-Gaming. După victoria în fata francezilor de la VG, Anexis pornea favorită,. Nu şi-a dezamăgit fanii  reuşind un scurt 2-0.

 În semifinale, NiP şi-a  continuant parcursul foarte bun pe care l-a avut până acum în competiţiile off-line şi i-a învins cu 2-0 (16-8 de_dust2_se; 16-12 de_inferno_se) pe băieţii de la ESC Gaming care nu au resusit, nici de această dată, să bifeze măcar o hartă împotriva suedezilor. 

Adversarul băieţilor din NiP, se decidea între Anexis şi VeryGames. Toţi se aşteptau ca VeryGames să răzbune rezultatul din grupe, dar Anexis ne-a arătat, încă o dată, formă bună în care se afla şi a uimit întreaga lume câştigând cu 2-1 (16-12 de_inferno_se, 9-16 de_nuke_se; de_dust2_se 16-13) un meci foarte echilibrat. 

Am ajuns astfel şi la marea finală a concursului, una neaşteptată, dar cu o favorită clară. Nu cred că Anexis s-a gândit că ar putea să o învingă pe NiP, iar locul 2 părea, pentru momement, un success pentru aceasta. Meciul a decurs în favoarea suedezilor, prima hartă arătând un joc mai echilibrat, iar în cea de-a două toate au mers după cum au vrut Xizt&co. Rezultatul final a fost 2-0 (16-13 de_nuke_se; 16-5 de_inferno_se ). 

NiP se încoronează încă o dată  cu titlul de campioană. Echipa a obţinut un rezultat mare, reuşind să-şi păstreze 0 în dreptul înfrângerilor de când au trecut la CounterStrike:Global Offensive. 

Clasamentul final a arătat în felul următor: 

1.seNiP – 6000$

2.DkAnexis – 3000$

3.frVeryGames – 1000$

4.PlESC Gaming

Felicitări tuturor şi mult success în continuare! (*sursa foto www.hltv.org)

 

 

 

Publicat pe 25-02-2013 de Silviu_T

Adaugă comentariu

Ai un gravatar?
Scrie în formular adresa de email asociată şi comentariul tău va ieşi în evidenţă.