![]() |
|
||||||||
| Loc de dat cu capul Locul unde orice comentariu e liber (in limita bunului simt)... dar supravegheat ! |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread |
|
|
#201 |
|
User Banat
|
Biletul nr. 36
În calea pe care o străbate de la o odă închinată lui Napoleon până la o elegie de dragoste, pentru că aceasta este Oda în metru antic, poetul are prilejul să transpună accentele în scară subiectivă şi să înlocuiască imaginea împăratului prin propria imagine. Comparaţia atentă a acestor două poezii ne dă prilejul să intuim linia ce desparte pe titan de geniu: Parcă născut sunt aproape de valuri Leagăn având ţărm înspumat şi rece Jur împrejur lin tremura pustiul Mijloc al mării. [...] Asemenea geniului, titanul lui Eminescu îşi încheie cariera în izolare; asemenea titanului, geniul său evoluează în perspective infinite. Dar titanul Napoleon mişcă peste pământ valurile popoarelor, el poartă războaie care vor schimba înfăţişarea lumii, în timp ce geniul rămâne indiferent faţă de tot ce este frământarea omenească. [...] Această năzuinţă de a schimba prin războaie înfăţişarea lumii face din Napoleon un titan, această izolare faţă de tot ce e frământare umană face din poet – personajul celei din urmă ode amintite – un geniu, un geniu de natură romantică, hrănit din concepţia filozofică a lui Schopenhauer. (D. Popovici, Poezia lui Mihai Eminescu) 1. Precizează perspectiva din care D. Popovici analizează versurile eminesciene, în textul dat. 2. Compară două idei identificate în textul dat, pe baza unei relaţii de tipul: asemănare-deosebire, puncte convergente-puncte divergente sau general-particular. 3. Exprimă-ţi opinia despre ipostaza romantică a geniului în poezia eminesciană, pe baza textului dat şi a operei studiate. Am luat 8.50 , e bine! , bafta tuturor in continuare !
|
|
|
|
|
#202 |
|
quitReality
Clan: [qR]
|
sau lichi ... depinde H@H@HH@@ !!!!!!!!!!
|
|
#203 |
|
vdp
|
şlapi de gumă !
|
|
#204 |
|
campion pe sate ;
|
Opinci in pula mea !
|
|
|
|
|
#205 |
|
Fast and Bulbous
|
sunteti dezamagitori ma, anu trecut pe vremea asta ploua cu 10 pe forumu pgl
)
|
|
#206 |
|
`*,
|
Eu am luat 9.50 Mult noroc celor care sustin maine proba orala la romana, sa va laudati cu note mari!
|
|
|
#207 |
|
Junior Member
|
am luat 9 pe biletu' 28
eugen lovinescu scria despre titu maiorescu (titu maiorescu era mort) titu maiorescu scria despre alecsandri (alecsandri era mort) autorul era e.lovinescu dar de fapt el critica critica lui titu maiorescu despre alecsandri ma fut in biletele lor )bafta la restu
|
|
#208 |
|
Junior Member
|
cum au zis ? esti baiat destept, ia 7.5?
|
|
#209 |
|
Junior Member
|
credeti ca ii pasa cuiva ce note ati luat voi la bac?=))
vedeti-va de restul bac-ului ca nu va ajuta nimeni de pe forum pgl daca il picati
|
|
|
|
|
#210 |
|
Cleptomidas
|
noi il discutam dupa cum ai putea sa iti dai seama.
|
|
|
|
|
#211 |
|
minimãl
|
|
|
#212 |
|
Nancy Boy
|
8.50...Biletul 50 - Octavian Goga super :X:X:X:X:X:X:X:X::X:X:X
NOT
|
|
#213 |
|
Junior Member
|
Biletul nr. 44
Cine nu se lasă înşelat de deosebirea de medii, nu poate să nu observe înrudirea artei lui Creangă cu aceea a lui Caragiale. Amândoi caracterizează dialogic şi au un umor verbal pe care-l comunică personajelor. Amândoi pun în gura eroilor vocabule originale, unul ţărănesc, altul orăşenesc semidoct. Aceste vocabule n-au nicio importanţă estetică în sine, ci numai una de caracterizare. Vorbirea descrie mişcările interioare. „Doamne, bine vom mânca!” al babei este foarte puţin o expresie frumoasă, ci un mod tipic şi comic de exteriorizare a zgârceniei [...]. Ca şi Caragiale, Creangă alternează dialogul cu părţi ale sale, care nu sunt simple comunicări de fapte, ci un monolog al autorului, bizuindu-se pe acelaşi humor al cuvântului tipic. Acestă parte lipsită de obiectivitate, în care autorul-actor comentează dialogul, trebuie nu cetită, ci reprezentată scenic. Ea este corespondentul monologului caragialesc sau al corului antic, care urmăreşte gesturile eroilor, jucându-le. (G. Călinescu, Creangă „scriitor poporal”) 1. Precizează perspectiva din care G. Călinescu analizează limba lui Creangă, în textul dat. 2. Compară două idei exprimate în textul dat, pe baza unei relaţii de tipul: asemănare-deosebire, puncte convergente-puncte divergente sau general-particular. 3. Exprimă-ţi o opinie argumentată despre ipostazele emiţătorului identificate de G. Călinescu în proza lui Ion Creangă, prin corelarea informaţiilor din text cu propriile cunoştinţe.
|
|
#214 |
|
Power User
|
ma dezamagiti
|
|
#215 |
|
Fast and Bulbous
|
is slabe rau generatiile astea din anii 90 ma ...
|
|
#216 | |
|
User Banat
|
Quote:
)))) :PPPPPPP... eu ma repet , 10 am luat, si la comisia mea a fost cam aiurea, la comisia 1, au fost super de treaba profii, eu am fost la 2@ swaMp : da si tu linku de unde ai dat copy paste la subiectul 37, , doar dak sunt si celalalte 99 , astea de anu asta, pls |
|
|
|
|
|
#217 | |||
|
minimãl
|
Quote:
Quote:
|
|
|
#218 |
|
User Banat
|
|
|
|
|
|
#219 |
|
User Banat
|
10x 2peu
![]() ps: cumva, subiectele la oral engleza de anu asta , nu le aveti si voi, va rog ! |
|
|
|
|
#220 |
|
citizen
|
le am eu
|
|
|